Te afli în situația în care ai încheiat un contract pentru obținerea unei anumite sume, însă, din diverse motive nu l-ai putut onora la termen și ai fost somat de către un executor judecătoresc pentru plata sumei restante al cărei cuantum depășește cu mult suma împrumutată? În acest caz, cel mai probabil, contractul conține anumite clauze prin care îi este permis creditorului să majoreze suma solicitată inițial, dacă aceasta nu este plătită la scadență, însă, nu întotdeauna aceste clauze sunt și stabilite în mod legal, acestea putând avea un caracter abuziv.
Pentru analiza caracterului abuziv al clauzelor contractuale, cât și pentru demararea acțiuni de contestare a clauzelor ce au fost indentificate ca fiind abuzive, puteți lăsa un mesaj aici și veți putea obține o întrevedere cu avocat Elena Bănică pentru a discuta pe tema aceasta.
!!! Important de reținut este că această contestație poate fi formulată oricând pe parcursul executării, indiferent de data la care v-au fost comunicate actele de executare sau de data la care ați aflat de procedura de executare silită demarată împotriva dumneavoastră, nefiind ținuți de termenul general de 15 zile de contestare.
!!! Mai important de atât este și faptul că ulterior admiterii contestației, ca urmare a diminuării sumei solicitate de către creditor prin executor, veți obține și obligarea executorului la îndreptarea actelor de executare deja emise și la comunicarea acestora, repunându-vă astfel în termenul de 15 zile de contestare a executării silite însăși și astfel, prin admiterea celei din urmă contestații, veți obține anularea tuturor actelor de executare și veți elimina de la plată cheltuielile de executare, rămânând de achitat doar creanța restantă diminuată ca urmare a anulării clauzelor abuzive, dar vă deschide și calea încheierii unui angajament de plată/ eșalonare a creanței direct cu creditorul, fără intermedierea executorului și fără alte costuri.
Vrei mai multe informații? Apasă aici și lasă un mesaj