CE FACEM NOI   
Consultanta, asistenta, reprezentare...

Etape in rezolvarea unei probleme juridice

Am incercat sa venim in intampinarea dvs. sintetizand pasii pe care ar trebui sa-i urmati in situatia in care va confruntati cu o problema .

1. In primul rand, sfatul general este acela legat de factorul TIMP, intrucat amanarea rezolvarii unei probleme conduce fara indoiala la adancirea acesteia sau chiar la limitarea posibilitatilor legale de rezolvare. In concluzie, NU AMANATI!!!

2. Informati-va! Este foarte posibil ca problema pe care o aveti sa fie o falsa problema, astfel incat, din lipsa comunicarii, este posibil sa nu detineti toate informatiile necesare si, mai ales, sa nu cunoasteti pozitia exacta a eventualului adversar pe care il aveti ( persoana fizica, persoana juridica, autoritate, institutie etc.). Chiar si in situatia in care veti solicita sprijinul unui avocat, acesta va avea nevoie de o expunere detaliata a imprejurarilor de fapt care au provocat problema pe care o aveti. Informarea exacta a avocatului este conditia esentiala a relatiei dintre avocat si client.

3. Incercati rezolvarea pe cale amiabila! Din experienta noastra, intotdeuna exista neintelegeri ce pot fi remediate, fara interventia justitiei si fara interventia vreunui tert. Orice tip de problema are mai multe perspective din care poate fi abordata si de multe ori, solutiile cele mai bune vin chiar de la partile implicate in conflict/disputa. Orice procedura judiciara o data declansata presupune interventia unui tert judecator- precum si  preluarea problemei de catre sistem astfel incat rezolvarea va fi greoaie si va depinde de alti factori ce nu pot fi in mod absolut controlati ( timp, subiectivism, proceduri de executare greoaie etc..)

4. Contactati un avocat ! cel putin pentru o consultatie juridica. Avocatul are un mare avantaj in faptul ca va privi o problema din afara, avand pregatirea necesara pentru a clarifica aspectele legale ale problemei si variantele concrete de rezolvare din punct de vedere legal. Prin costuri minime , veti avea de castigat in primul rand o opinie legala pertinenta si in al doilea rand, in situatia in care va veti hotara sa actionati in vreun fel, avocatul cunoaste deja detaliat problema pe care o aveti si modalitatea de rezolvare.

5. Acordati toata increderea avocatului!In ceea ce ne priveste, consideram ca numai o reala incredere intre avocat si client va avea rezultatele pozitive dorite. Un adevarat profesionist o data ce a preluat o problema va actiona in consecinta si va prelua toate grijile dvs. cu privire la problema pe care o aveti. Din experienta noastra o atitudine sincera, corecta si deschisa a clientului il motiveaza pe avocat si va conduce la rezolvarea cu succes a problemei. Dimpotriva, orice sentiment de nesiguranta sau resentimente fata de avocat sunt semnale clare ca ACEL AVOCAT NU VA DEVENI NICIODATA CONFIDENTUL DUMNEAVAOASTRA SI NU VA REUSI SA VA REZOLVE PROBLEMA. Schimbati-l. da


lawyer_dollars_260.jpg
Onorarii

In situatia in care veti aprecia ca aveti nevoie de sprijinul nostru va informam ca orice tip de colaborare se va concretiza prin incheierea unui contract de asistenta juridica, a carui forma si continut sunt stabilite prin lege si statut.

Impreuna cu acest contract veti semna si o imputernicire avocatiala care practic reprezinta instrumentul prin care avocatul isi justifica calitatea de reprezentant al clientului fata de terti.

Consideram ca si relatia avocat client se circumscrie principiilor generale de drept in materia contractelor dar si conduitei avocatului asa cum aceasta este recunoscuta in societate astfel incat  avocatul sa depuna toata diligenta pentru apararea libertatilor, drepturilor si intereselor legitime ale clientului.

´┐ŻAvocatul este dator sa-si sfatuiasca clientul cu promptitudine, in mod constiincios, correct si cu diligenta. Avocatul isi informeaza clientul cu privire la evolutia cazului ce i-a fost incredintat.

Probitatea, spiritul de dreptate si onestitatea avocatului sunt conditii ale credibilitatii avocatului si profesiei.

Avocatul este confidentul clientului in legatura cu cazul incredintat. Confidentialitatea si secretul profesional garanteaza increderea in avocat si constituie obligatii fundamentale ale avocatului.

V-am oferit aceste informatii pentru a cunoaste cu exactitate termenii si conditiile colaborarii cu un avocat, pentru a justifica remunerarea unui avocat pentru activitatea sa profesionala.

In lipsa unor tarife minimale si/sau maximale raportate la obiectul contractului de asistenta juridica, onorariile practicate de catre cabinetul nostru sunt rezonabile si cuantumul lor se raporteaza printre altele la:

-    complexitatea problemei ( amploare, durata),

-    natura acesteia,

-    importanta intereselor in cauza,

-    imprejurarea ca acordarea mandatului il impiedica pe avocat sa accepte un alt mandat din partea unei alte persoane,

-    avantajele si rezultatele obtinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat,

-    constrangerile de timp in care avocatul este obligat de imprejurarile cauzei sa actioneze pentru a asigura servicii legale performante etc.

Asa cum se poate cu usurinta retine din clauzele contractului de asistenta juridica, onorariile se stabilesc in mod liber intre avocat si client si pot fi stabilite sub una ( sau/si mai multe) din urmatoarele forme:

-    onorarii orare ( pe ora de lucru, o suma fixa de unitati monetare cuvenita avocatului pentru fiecare ora de servicii profesionale)

-    onorarii fixe(forfetare) ( suma fixa cuvenita avocatului pentru un serviciu profesional)

-    onorarii de succes ( cu titlu complementar in functie de rezultat sau de serviciul furnizat)

Pentru orice informatie legata in concret de problema Dumneavoastra si cuantumul onorariului legat de aceasta , va rugam sa ne contactati, asigurandu-va de toata disponibilitatea noastra. Contact.

cal.jpg

 
ACASA   UTILE   SERVICII   PRINCIPII   CONTACT ...sunt avocat,sotie,mama,fiica,sora,prietena si triatleta.
Iubesc tot ceea ce fac sunt iubita si sunt increzatoare.